Bor du på en privat fællesvej, har du selv ansvaret for at få hullerne i vejen repareret. Hvis vejen, du bor på, har større skader end blot et par huller, er det en god idé at LT Asfaltfirma til at løse problemerne. Er der derimod bare tale om et par huller i vejen, så kan du fylde hullerne ud selv – det er bare ikke en ret god idé. Læs vores guide nedenfor og blive klogere på, hvordan du kan fikse hullerne i din vej uden at gå ned på kvalitet.

De største myter om kold asfalt

Kold asfalt virker lige så godt som varm asfalt.

Når man kommer til at tænke på asfalt, og hvordan det lægges, er første tanke som regel, at asfalten skal være varm. Selvom kold asfalt anbefales af fabrikanterne, så er det ikke holdbart. Den varme asfalt er det, man oftest ser de professionelle arbejde med i gadebilledet, og det er også at foretrække, at asfalten er varm, for at asfaltbelægningen skal være stærk nok.

Hvis du skal bruge kold asfalt, må du ikke fylde hullerne ud om vinteren.

Der findes kold asfalt, som du kan bruge fra forår til efterår, men ikke om vinteren. Grunden hertil er, at vand i hullerne kan skabe frostsprængninger. På markedet findes der også kold asfalt, som også kan bruges om vinteren, og som ifølge fabrikanterne kan holde både i frosttemperaturer og virkelig høje temperaturer. Vores anbefalinger? Få vores mening om det først, inden du kaster dig ud i et gør-det-selv-projekt på den private fællesvej.

Kold asfalt er den billigste løsning.

Kold asfalt er slet ikke den billigste løsning, selvom det godt kan virke sådan i øjeblikket. For beboere på en privat fællesvej findes der muligheder på markedet for at købe kold asfalt, og på den måde tror du, at det løser problemet. Faktum er bare, at denne type asfalt ofte går i stykker, smuldrer og i nogle tilfælde fører dig tilbage til det samme problem, som du startede med – hvis ikke problemet endda er blevet værre.  

Vær opmærksom: Den billige løsning er ikke altid den bedste

Det er meget vigtigt, at vejen, du bor på, er jævn og ordentlig. Det kan have mange dyre konsekvenser, hvis det ikke er tilfældet. Hvis en forbipasserende kommer til skade på din vej – uanset om vedkommende er i bil, på cykel eller noget helt tredje – på grund af store huller eller andre ujævnheder, så kan du blive bedt om at betale erstatning. Kold asfalt er derfor ikke noget, vi anbefaler, da det kun virker meget kortvarigt, før det nemt kan blive helt ødelagt igen. Det er både spild af penge og dine personlige kræfter.

Hvis du gerne vil have en sikker løsning, som er bedre på den lange bane, så få LT Asfaltfirmaet til at løse problemet for dig. Du kan altid ringe til os hos LT Asfalt for at tale mere om omfanget og en dertilhørende pris. Vi vil med glæde hjælpe dig!